суббота, 6 сентября 2008 г.

Сподобалась стаття, вірніше назва)))

Евросоюз считает необходимым сближение c Украиной, несмотря на отсутствие инициативы в этом вопросе Киева.

"Формальной заявки от Украины не поступало (о принятии в члены ЕС), но мы говорим об этом тоже", - сказал глава МИД председательствующей в ЕС Франции Бернар Кушнер в Авиньоне по итогам первого дня неформальной встречи глав МИД 27 стран-членов ЕС.

Верховный представитель ЕС по общей внешней политике и безопасности Хавьер Солана назвал очень важным предстоящий девятого сентября в Эвиане очередной саммит Украина - ЕС, сообщив, что Евросоюз "будет углублять" фундаментальные отношения с Украиной.

В свою очередь, еврокомиссар по внешним связям и европейской политике соседства Бенита Вальднер заявила о важности "стабилизировать Украину, чтобы приблизить ее к ЕС, насколько это возможно".



















Pravda.ru / Новости

Евросоюз считает необходимым сближение c Украиной, несмотря на отсутствие инициативы в этом вопросе Киева.
http://www.pravda.ru/world/282272-evrosouz-0

Бокс. Кличко - Пітер

Поєдинок Володимира проти Сема Пітера був дуже важливий. Пітер важкий супротивник, з сильним ударом, але Володя провів його дуже гарно, з чудовим й продуманим сценарієм. Тепер доля звела його в поєдинку з Віталієм Кличко, скажем так Пітер змінився в кращий бік, став більш виваженим, технічнішим, та й удар нікуди не дівся. 11 жовтня Пітер та Віталій зустрінуться в поєдинку, а 5 вересня вони пересіклись на словесному поєдинку.
"Схоже, що ти нервуєш, раз прийшов на прес-конференцію в оточенні таких величезних охоронців, не хвилюйся, ми не битимемося до бою. Я на тебе не нападу". - Віталій Кличко.

Пітер марить перемогою, щоб добратись до реваншу з Кличком молодшим... "Віталій кращий за Володимира боксер, але і я став сильнішим. Я доведу, що наразі єдиний справжній чемпіон у надважкій вазі. Повертаючись на ринг в поєдинку проти мене, Віталій робить велику помилку."

В "поєдинці поглядів" виграв Віталій, маю надію що так буде й у реальною поєдинку. Чекаю на 11 жовтня з великим бажанням побачити гарний бокс, тим паче що обидва боксери завірили що більше половини з відведеного часу поєдинок не пройде....

пятница, 5 сентября 2008 г.

Україна не впустила депутата Держдуми РФ

Депутат Держдуми РФ, директор Інституту політичних досліджень Сергій Марков у четвер не був допущений на територію України і станом на 19.30 повертається до Москви.

"Зараз я сиджу в літаку, і найближчим часом вилечу назад до Москви. Мене не пустили на територію України без пояснення будь-яких причин", - повідомив Марков телефоном "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на питання, чи має він намір розібратися в ситуації і якимось чином висловити свій протест, Марков зауважив, що розраховує на те, що "це, насамперед, зробить російська влада".

Депутат висловив сподівання, що "не залишаться осторонь" і його українські колеги-історики, на запрошення яких він мав намір узяти участь у конференції в Києві.

При цьому, за словами Маркова, він і його колеги по конференції "очікували чогось подібного, оскільки з усіма її учасниками проводилися відповідні бесіди представників української влади".

Також Марков висловив думку, що "його депортація знаходиться в одному ряді з погрозами президента Віктора Ющенка розпустити український парламент".

Джерело в правоохоронних органах підтвердило факт затримання Маркова. "Сьогодні йому дійсно відмовлено у в'їзді", - сказав співрозмовник.

Разом з тим він відмовився називати причини відмови, посилаючись на те, що міжнародна практика не передбачає обов'язкового пояснення причин відмови у в'їзді.

У Державній прикордонній службі України повідомили, що Маркову було відмовлено у в'їзді за дорученням СБУ і за 1,5 години після затримки в аеропорті "Бориспіль" його відправили зворотним рейсом у Москву.

Марков 5 вересня в Києві мав взяти участь у науково-практичній конференції "Росія й Україна: оцінки сторінок спільної історії".

Українська Правда

за повыдомленням сайту Майдан

Чи знаєте ви що....

Під час англо-бурської війни у Африці, командиром одного з загонів бурів є Юрій Будяк нащадок козацького роду. Він під час одного з боїв захоплює в полон англійського військового журналіста Уінстона Черчиля - майбутній прем’єр-міністр Великобританії. Будяк рятує його від розстрілу. З часом Ю.Будяк за його допомогою вступає до Оксфордського університету, 1917 рік працює в апараті Центральної Ради, помер 1943 року в таборах...
Якова Малика, козак що у XVI столітті став великим візирем індійського князівства Гуджерат....
Федір Достоєвський, українець що відцурався свого роду... Його рід походив з села Достоєва біля Пінська район українсько-білоруського порубіжжя. Донька письменника згадує: поетичні здібності були вже в українській родині мого батька, а не були дані щойно через мою матір-москвичку, як припускають літературні приятелі Достоєвського....

в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...

в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейський нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...

Юрій Кульчицький перший кавовар Європи, а до цего відомий козак...

Пишайтесь тими кими ви є! Не забувайте, ми - Українці!!!

воскресенье, 31 августа 2008 г.

Діяльність УПА на Поділлі й іншій території України

Забагато розмов йде про те що вояки УПА воювали тільки на Західній Україні, останні розсекречені документи цьому суперечать, й підтверджують що діяльність вояків виходила за межі Західної України.





Дело N437 опись N4 фонд П487 лист 7
Деятельность националистов на территории Каменец-Подольской области.


Каменец-Подольская область на всех этапах деятельности украинских националистов привлекала внимание оуновцев. Во-первых потому, что еще в 1918 году город Каменец-Подольский был официальной резиденцией Петлюры. Во-вторых, потому что область граничит с тремя западными областями Украины - Ровенской, Тернопольской, Черновицкой...

В Каменец-Подольском во времена петлюровщины был создан Всеукраинский университет, который являлся базой националистических кадров интеллигенции. Там же находилась украинская духовная семинария.

С приходом немцев на территории области украинские националисты совместно с прибывшими из Западных областей резидентами ОУН захватили власть. В подавляющем большинстве районов власть захватили бандеровцы, и только в некоторых (в т.ч.Проскурове) руководство находилось в руках мельниковцев.

Оуновцы активно вербовали себе членов. Делали это полулегально, так как не были уверены в том, что долго будут у власти. Оуновцы создали в большинстве районов свои организации.

В официальных немецких оккупационных учреждениях и органах власти оуновцы, как правило, насаждали свои кадры.

В конце 1941 года и в начале 1942 года немцы стали преследовать и репрессировать оуновцев, которые перешли в глубокое подполье. Часть оуновцев была репрессирована и угнана в Германию.

В конце 1943г. и начале 1944 г. в связи с приближением Красной Армии усилила свою деятельность УПА в районах: Берездов, Славута, Плужное, Волочиск, Должок, Виньковцы, Деражня, Солобковцы, Волковинцы, Летичев.

Дело N182 опись N4 фонд П487 лист 62

СОВЕРШЕННО СЕКРЕТНО

Заместителю наркома обороны СССР Генералу армии тов.Булганину
С прибытием воинских частей в г.Славута как-то: 31-й СД (с июля месяца 1945 г.) командир дивизии Гв.полковник тов.Хильчевский... 373-й СД с сентября 1945г. (командир дивизии тов.Потапов) за этот период нанесли большой материальный ущерб колхозникам Славутского района, что приводит к явному разорению колхоза.
По состоянию на 18-е августа 1945г зафиксированы следующие факты: отдельными бойцами самовольно взято 12.000 центнеров сена, 1075 центнеров клевера, скошено и потравлено 230 гектаров сенокосных угодий... Несмотря на наши заявления, мародерство воинских частей не прекращалось, а приняло еще больший размах и по состоянию на 17 ноября 1945 года... забрано фуража в колхозах - сена более 19.400 центнеров...
Вооруженное ограбление колхозов продолжается... проводится под силой оружия и последовательного отстрела (со стороны бойцов воинской части): в течение 3-4 месяцев зарегистрирвано 10 случаев жертв...
Предс.исполкома Славутского райсовета дерпутатов трудящихся Цымбалюк.
Секретарь Славутского РК КП(б)У Бычков

Дело N182 опись N4 фонд П487 лист 50-55
СОВЕРШЕННО СЕКРЕТНО

"УТВЕРЖДАЮ"
Начальник УНКВД КАМЕНЕЦ-ПОДОЛЬСКОЙ ОБЛАСТИ
Полковник милиции (Кудрявцев)
"27" ноября 1945 года

ДИСЛОКАЦИЯ
истребительных батальонов по районам граничащим с Ровенской и Тернопольской областями
Берездовский район
1.Мухарев 25 чел
2.Килыкив-Печеводы 30чел
3.Плоско-Мирютин 30чел
4.Поддубцы-Тростянец 30чел
5.Корчик 20чел
6.Берездов 30чел
Итого 165чел
Славутский район
1.Клепачи 25чел
2.Должек 30чел
3.Б-Скнит-Нараевка 30чел
4.Улашановка 25чел
5.Потереба 30 чел
6.Дедова гора 30чел
7.Соловье 20чел
8.Славута - за счет гарнизона дежурный батальон и разведрота
Итого 190чел.

В жовтні 1943 рейдуюча група УПА в кількості 6 сотень по Житомирщині, Київщині, Вінничині і Кіровоградщині зводить цілий ряд важких і великих боїв із німецькими і румунськими військами. Найбільші бої і величезні втрати у ворога: 15.10.1943 - біля с.Могилівка, на шляху Зв'ягель-Коростень, 17.10.1943 - в містечку Бараші, 20.10.1943 в с.В'язовець, Пулинського р-ну та інші.

03 жовтня 1943 відділ УПА опановує станиці німецької поліції в Литині (Вінничина), визволяє в'язнів, здобуває 300 одиниць вогнепальної зброї. Завдяки УПА все збіжжя залишилося в руках населення і люди почали трішки краще жити.

У фонді "Вінницький обком КГІ України", у справах Особливого сектору, є численні інформації про дії на території Вінничини окремих формувань УПА, розповсюдження націоналістичної літератури, про репресії радвлади проти українських націоналістів.

Окремі німецькі документи про ОУН-УПА за 1944 р. зустрічаються у відповідних фондах Держархіву Львівської області.