пятница, 5 сентября 2008 г.

Україна не впустила депутата Держдуми РФ

Депутат Держдуми РФ, директор Інституту політичних досліджень Сергій Марков у четвер не був допущений на територію України і станом на 19.30 повертається до Москви.

"Зараз я сиджу в літаку, і найближчим часом вилечу назад до Москви. Мене не пустили на територію України без пояснення будь-яких причин", - повідомив Марков телефоном "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на питання, чи має він намір розібратися в ситуації і якимось чином висловити свій протест, Марков зауважив, що розраховує на те, що "це, насамперед, зробить російська влада".

Депутат висловив сподівання, що "не залишаться осторонь" і його українські колеги-історики, на запрошення яких він мав намір узяти участь у конференції в Києві.

При цьому, за словами Маркова, він і його колеги по конференції "очікували чогось подібного, оскільки з усіма її учасниками проводилися відповідні бесіди представників української влади".

Також Марков висловив думку, що "його депортація знаходиться в одному ряді з погрозами президента Віктора Ющенка розпустити український парламент".

Джерело в правоохоронних органах підтвердило факт затримання Маркова. "Сьогодні йому дійсно відмовлено у в'їзді", - сказав співрозмовник.

Разом з тим він відмовився називати причини відмови, посилаючись на те, що міжнародна практика не передбачає обов'язкового пояснення причин відмови у в'їзді.

У Державній прикордонній службі України повідомили, що Маркову було відмовлено у в'їзді за дорученням СБУ і за 1,5 години після затримки в аеропорті "Бориспіль" його відправили зворотним рейсом у Москву.

Марков 5 вересня в Києві мав взяти участь у науково-практичній конференції "Росія й Україна: оцінки сторінок спільної історії".

Українська Правда

за повыдомленням сайту Майдан

Комментариев нет: